Ámokfutó tartja rettegésben Párizst

Elkordonozzák a francia Libération szerkesztőségének utcáját, ahol egy ismeretlen fegyveres tüzet nyitott és egy fotóriporter életveszélyesen megsérült
Vágólapra másolva!
Ámokfutó lövöldözőt üldöz a francia rendőrség. A 40 év körüli férfi életveszélyesen megsebesített egy újságírót, majd egy banknál lövöldözött, később túszt is ejtett.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen fegyveres nyitott tüzet a Libération című francia lap szerkesztőségében. Francia sajtójelentések szerint egy fotós megsérült.

A férfi nem sokkal negyed 11 előtt lépett be az épületbe egy vadászpuskával. Semmi sem mondott, két lövést adott le, majd elmenekült.

A francia lap szerint a fotós állapota súlyos. A 27 éves férfi a mellkasán sérült meg, életveszélyes állapotban kórházba szállították. A baloldali napilap székházának környékét teljesen lezárta a rendőrség.

Elkordonozzák a szerkesztőség utcáját Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Később a férfi, aki az újságnál lövöldözött, lövéseket adott le a Société Générale bank székházánál. Itt nem sérült meg senki. A lövöldöző később túszt ejtett, akit arra kényszerített, hogy motorjával vigye a Champs-Elysée-re. A motorost a túszejtő később elengedte.

A BBC szerint jelenleg rendőrségi helikopterek köröznek a sugárút környékén. A hatóságok arra kérik a környéken tartózkodókat, hogy ne menjenek ki az utcára. A férfinél állítólag gránátok vannak.

A Reuters információi szerint a lövöldöző, aki golyóálló mellényt is viselt egy autóst ejtett túszul, akivel egy metróállomáshoz vitette magát. Egyes források szerint a férfi felszállt a metróra, és elmenekült a helyszínről. Más források azonban úgy tudják, hogy az Eifel-torony felé tart. A francia rendőrség egy 40-45 év közötti túlsúlyos, kopasz, fehér férfit keres.

Már a múlt héten is lecsapott a lövöldöző

A múlt héten pénteken ugyanez a férfi rontott be a BFMTV televízió párizsi irodájába, de végül nem kezdett el lövöldözni. A férfi akkor a tévé egyik munkatársának azt mondta, legközelebb már nem hibázlak el - írja a BBC.

A párizsi rendőrség minden nagyobb sajtóorgánum védelmét megerősíti. A lövöldözés helyszínén tartózkodik a francia kulturális miniszter, valamint a belügyminiszter és a párizsi polgármester is. A Libération szerint sörétes puskában használatos lőszer maradványait találták meg az épületben.

A rendőrség csak késő délután tart sajtótájékoztatót az ügyben. A Libération újságírói szerint, amikor a fegyveres belépett az épületbe, a két biztonsági őr azonnal elbújt az asztala mögé, ezért nem tudtak róla azonnal pontos személyleírást adni.