Páros öngyilkossággal az eutanázia mellett

Vágólapra másolva!
Együtt követett el öngyilkosságot a hét végén egy idős francia házaspár két tagja Párizsban. Búcsúlevelükben az őket méltósággal meghalni nem hagyó törvényeket kárhoztatták.
Vágólapra másolva!

Az egyaránt 86 éves Bernard és Georgette Cazes egymás kezét fogva, arcukon műanyag zacskóval feküdtek a híres Lutetia hotelban, amikor a személyzet egy tagja rájuk talált. A szobában hagytak egy búcsúlevelet is, amelyben szenvedélyes szavakkal bírálták az eutanáziát megtiltó szabályokat - írta a Telegraph brit lap internetes kiadása.

"A törvény megtiltja, hogy olyan szerekhez jussak hozzá, amelyek biztosítják a méltóságteljes halált. A szabadságomat nem csak mások szabadsága kellene korlátozza? Kinek van joga ahhoz, hogy durva eszközökre kényszerítse, aki nyugodtan akar megválni ettől a világtól?" - írta Georgette Cazes a párizsi főügyésznek címzett levélben, melyben panaszt tett a "szabadságának nem tisztelése" miatt, és felhalatalmazta gyermekeit, hogy az ügyben eljárjanak a nevében.

A tettük oka nem ismert, de a házaspár fia a Le Parisien napilapnak azt mondta, hogy több mint 60 éve házas szülei a halálnál is jobban féltek attól, hogy elválasztják őket egymástól, és valaki mástól kezdenek függeni. A Telegraph szerint az eset valószínűleg ismét felszítja az eutanáziáról folyó vitát Franciaországban.