Gyereket vár a férj a fordított házasságban

2013.12.02. 11:15

A nőként élő férfi a feleség, és a férfiként élő a nő a férj egy argentin transzszexuális pár frissen kötött házasságában. Nemváltó műtéten nem estek át, így a férj fog gyereket szülni. A pápától várnak áldást frigyükre.

Először kötött házasságot Argentínában olyan transzszexuális pár, amelynek egyik tagja sem esett át nemátalakító műtéten. A férj, aki valójában a pár nő tagja, hamarosan szülni fog.

A nőként született férj ugyan nem esett át nemátalakító beavatkozáson, de a hatóságok saját kérésére férfiként kezelik. Menyasszonya, bár nőként él, férfinak született.

Karen Bruselario és Alexis TabordaForrás: AFP

Argentína 2010-ben az első latin-amerikai ország volt, amely engedélyezte a homoszexuálisok házasságát. Két évvel később törvényt hoztak, amely lehetővé tette a transzszexuálisoknak, hogy meghatározzák, férfinak vagy nőnek érzik-e magukat, és ez alapján állították ki hivatalos okirataikat.

Alexis Taborda és Karen Bruselario saját elmondásuk szerint az első transzszexuális ifjú pár, amelynek egyik tagja sem vetette alá magát nemi átalakításnak. A pár pénteken tartotta polgári esküvőjét, de szeretne templomi szertartást is, ezért e-mailben tájékoztatták történetükről a pápát. A katolikus egyház feje egyelőre nem válaszolt a megkeresésre.