Vágólapra másolva!
Három nap alatt közel négyszázan haltak meg Banguiban a politikai és vallási eredetű összecsapásokban. Az ENSZ engedélyezte a beavatkozást Franciaországnak és az Afrikai Uniónak. 
Vágólapra másolva!

Amióta bevonultak a francia katonák, helyreállt a rend a Közép-afrikai Köztársaságban, közölte Laurent Fabius külügyminiszter. A francia diplomácia vezetője szerint 394 halottat számoltak össze a katonák Bangui utcáin, ahol a márciusi puccs óta a Séléka szövetség fegyveresei vették át a hatalmat. Ennek a csoportnak a tagjai ártatlanokat gyilkoltak meg, segélyszervezeteket fosztottak ki és árvaházakra támadtak, mire keresztények saját fegyveres védegyleteket alakítottak - és sok helyen muzulmánokra támadtak.

Az elmúlt napok drámai káosza és erőszakhulláma miatt úgy döntött az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy felhatalmazást ad az Afrikai Uniónak és Franciaországnak a katonai beavatkozásba. Így 1600 francia katonai érkezett az országba, az afrikai békefenntartók 2600 katonája mellé, és bár még egy helyen sem történt összecsapás a milicistákkal, tapintható a feszültség.