Angoltudás kell ezután a brit segélyekhez

Vágólapra másolva!
Szigorítja a brit munkaügy a külföldi munkavállalók szociális ellátását. Nem juthatnak jövedelemkiegészítő szociális támogatásokhoz azok, akik nem tudnak elég jól angolul.
Vágólapra másolva!

Megfelelő angol nyelvtudást kell igazolniuk ezentúl a Nagy-Britanniában munkát vállaló külföldieknek ahhoz, hogy jövedelemkiegészítő szociális támogatásokat vehessenek igénybe - közölte pénteken a brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium.

Az intézkedés része annak az átfogó programnak, amelyet a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció hirdetett meg a külföldi - köztük az EU-tagállamokból érkező - munkavállalók szociális ellátásának szigorítására.

London a szigorítási tervek miatt máris komoly konfliktusba keveredett az EU-bizottsággal és személyesen Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős EU-biztossal, akinek nemrégiben elhangzott bíráló kijelentéseit éles ellenkritikák fogadták brit politikusok és a brit sajtó részéről is. A britek már megbánták, hogy korlátozás nélkül beengedték a kelet-európaiakat a munkaerő-piacukra.