Megcsodálta az újonnan vett kastélyát, és szörnyethalt

Vágólapra másolva!
Lam Kok kínai milliárdos helikopterre szállt, hogy a levegőből nézze meg azt a dél-franciaországi kastélyt, amelyet megvett, de lezuhant.
Vágólapra másolva!

A helikopter, amelynek fedélzeten volt Lam Kok 12 éves fia, a kastély eladója James Gregoire, és egy tolmács is, a Dordogne folyóba zuhant. A rendőrség megtalálta a roncsot, de egyelőre nem tud minden utassal elszámolni, a keresést a rossz idő nehezíti - írja a BBC.

A Bordeaux környéki birtok eladása nagy port vert fel, mivel ezt tartották az eddigi legnagyobb értékű kínai befektetésnek a régióban, a vételárat ugyanakkor nem közölték.

A kínai milliárdos, Lam Kok és felesége a Chateau de La Riviere előtt. Forrás: AFP/Mehdi Fedouach

Kína az utóbbi időben a környék borainak legnagyobb külföldi felvevőpiaca lett, a kínai befektetők pedig már több tucat birtokot vásároltak fel.

Lam Kok 46 éves, hong kongi üzletember teakereskedőként tett szert a vagyonára, és a francia birtokot a tervei szerint bor- és teakóstoló központtá alakította volna.

Miután az adásvételt a sajtótájékoztatón bejelentették James Gregoire felajánlotta a helikopteres sétarepülést a kínai milliárdosnak. Az AFP hírügynökség egyik helyszínen lévő riportere azt mesélte, hogy Kok felesége az utolsó pillanatban visszakozott, mert fél a helikopterektől. A gépet Gregoire vezette.