Bicikliverseny a Déli-sarkra

Vágólapra másolva!
Karácsonyra csak azt kérem, jussak fel ennek a gleccsernek a tetejére – üzente az élen álló brit versenyző.
Vágólapra másolva!

Hárman is úton vannak speciális kerékpárjaikkal a Déli-sark felé. A versenyben Maria Leijerstam brit extrémsportoló vezet, amerikai és spanyol riválisa előtt.

Leijerstam napokkal később indult a versenytársainál, mégis vezeti a sark meghódításáért folyó versenyt. A brit extrémsportoló útját követni lehet az interneten, és rendszeresen küld tweeteket, mint ahogy amerikai riválisa Daniel Burton és spanyol ellenfele, Juan Menendez Granados is vezet blogot a vállalkozásról.

Leijerstam az elmúlt napokban gyakorlatilag hegynek felfelé ment, december 17-én 41, a következő napon pedig majdnem 50 kilométert teljesített. „Karácsonyra csak azt kérem, jussak fel ennek a gleccsernek a tetejére” – tweetelte akkor.

Mostanra fel is jutott a fennsíkra, ahol 500 kilométeres, kevésbé emelkedő terep áll előtte.
Eközben Daniel Burton napi 20-35 kilométeres átlagteljesítménnyel halad. Eddig minden nap azt üzente, az volt a legnehezebb 24 óra az életében. „Állítsd a szobabiciklit olyan fokozatba, hogy alig bírd megmozgatni a pedált. Tekerj így két hónapon keresztül minden nap 10 órát, és akkor el tudod képzelni, milyen elbiciklizni a Déli-sarkra” – írta blogjában.