Köd + pára + új autópálya = tömegkarambol

Vágólapra másolva!
Hatalmas köd volt, 50 méterig is alig lehetett ellátni, ráadásul az út csúszós volt, ezért történhetett tömegkarambol egy román sztrádán, amelyet három napja adtak át.
Vágólapra másolva!

Tömegkarambol történt Romániában egy három napja megnyitott autópálya-szakaszon: a sűrű ködben több mint negyven autó ütközött össze az A1-es sztráda Szászváros (Orastie) és Nagyszeben (Sibiu) közötti szakaszán - közölte a Mediafax hírügynökség.

Négy embert szállítottak kórházba, egyikük súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség szerint a baleset azért történt, mert az autósok nem az időjárási körülményeknek megfelelő sebességgel haladtak, és nem tartották be a szükséges követési távolságot. Erdély déli részére - ahol a baleset történt - vasárnap hajnalban sárga figyelmeztető jelzést adott ki a meteorológiai intézet a sűrű köd miatt. A látótávolság a reggeli órákban helyenként 50 méter alá csökkent, az úttestre lecsapódott pára pedig csúszóssá tette a burkolatot.

Az autópálya érintett szakaszát néhány órára lezárták, a forgalmat a párhuzamos országútra terelték.

A dél-erdélyi autópályának ezt a szakaszát csütörtökön nyitották meg, amikor a Szászváros és Nagyszeben közötti 82 kilométeresre tervezett pálya egy 16 kilométeres és egy 44 kilométeres szakaszát adták át a forgalomnak.