Jégvihar tombolt Torontóban

Vágólapra másolva!
Heves vihar tombolt Torontó térségében, jégpáncéllal fedve be a legnagyobb kanadai várost. Mintegy háromszázezer ember maradt áram nélkül - helyi idő szerint - vasárnap reggel óta. Az áramkimaradás és a közlekedés megbénulása tönkreteheti az ontarióiak idei karácsonyát.
Vágólapra másolva!

Az ónos eső miatt akadozik a közúti közlekedés Torontóban, de a légi közlekedésben sem könnyebb a helyzet, mert a torontói Pearson nemzetközi repülőtéren háromszáz járatot töröltek. A közlekedés megbénulása mellett az áramkimaradás is megkeserítheti az Ontario déli részén élők karácsonyát.

Forrás: MTI/AP/The Canadian Press/Vincent Elkaim

A fákra rátapadt ónos eső miatt városszerte leszakadtak az elektromos vezetékek, több mint kilencven helyen volt nagy mértékű áramkimaradás. A helyi szolgáltató a Twitter-üzenetében arra figyelmeztetett, hogy sokan karácsonyig áram nélkül maradhatnak.

Az ónos eső miatti riasztást Torontóban feloldották ugyan, de úgy tűnik, a java csak most következik. A Toronto Hydro elektromos szolgáltató arra számít, hogy heves széllökések lesznek, és újabb vonalakon szakad meg az áramellátás.

Forrás: MTI/AP/The Canadian Press/Vincent Elkaim

Rob Ford torontói polgármester a város története legsúlyosabb viharának nevezte a vasárnapit. Sajtóértekezletén ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még nem hirdettek szükségállapotot, de ez a helyzet az elkövetkező 24 órában még változhat. Hozzátette, az elsőrendű feladat most az, hogy a város két kórházában helyreállítsák az áramellátást. A The Globe and Mail kanadai lap szerint a polgármester háza is sötétbe borult a vihar miatt.