Robbantottak egy kairói buszon

Vágólapra másolva!
Bomba robbant egy buszon Kairóban, és találtak további pokolgépeket is a városban. A kormány egy nappal korábban terrorszervezetté nyilvánította a volt kormányzó Muzulmán Testvériséget.
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant csütörtökön Kairóban egy buszon, öt ember megsérült - jelentette be az egyiptomi belügyminisztérium. Ugyanezen a napon Kairó külterületén további két robbanószerkezetet találtak, amelyet idejében sikerült hatástalanítani.

A hivatalos állami televízió szerint a merénylet célpontja valójában a rendőrség közelben lévő székhelye volt, de felhívták a figyelmet arra is, hogy ugyancsak abban körzetben található az al-Azhar, az ország és a szunnita iszlám legnevesebb vallási egyeteme.

Az egyelőre ismeretlen tettesek által elkövetett csütörtöki robbantás egy nappal azután történt, hogy az egyiptomi kormány hivatalosan is terrorszervezetté nyilvánította a Muzulmán Testvériséget. Ezt annak nyomán tette, hogy az észak-egyiptomi el-Manszúra város rendőrkapitánysága ellen kedden 16 emberéletet kioltó és több mint száz embert megsebesítő öngyilkos robbantásos merénylet hajtottak végre.

A belügyminisztérium drákói intézkedése keretében csütörtöktől betiltotta a Muzulmán Testvériség által kiadott, Szabadság és Igazság című napilap további megjelentetését, elrendelte a meglévő lapszámok elkobzását is. Szeptember végén a rendőrség már megszállta az iszlamista szervezet politikai szárnyáról elnevezett napilap kairói épületét, két nappal azután, hogy egy egyiptomi bíróság minden tevékenységtől eltiltotta és vagyonának elkobzására ítélte a Muzulmán Testvériséget.