Putyin: Elpusztítjuk a terroristákat

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök már meg is tartotta az újévi beszédét, mivel Oroszország távol-keleti részein már 2014 volt, amíg Moszkva még csak készült az ünneplésre. A beszédben kiemelt szerepet kapott a volgográdi robbantás.
Vágólapra másolva!

Oroszország egészen addig küzdeni fog a terroristák ellen, amíg meg nem semmisíti őket - jelentette ki az orosz államfő Habarovszkban.

Vlagyimir Putyin a távol-keleti városba utazott, és onnan közvetítette a televízió az elnök szokásos újévi köszöntő beszédét. Putyin azt mondta, hogy az elmúlt évben Oroszországban problémákkal kellett szembenézni és komoly megpróbáltatásokra kellett választ adni, közöttük a Volgográdban történt példa nélkül álló terrorakciók és méreteiben szintén példa nélkül álló távol-keleti természeti csapásokra.

A lenta.ru orosz internetes hír-és elemző portál felhívta a figyelmet, hogy az orosz Távol-Kelet egyes régióiban már sugárzott köszöntőjében Putyin nem tett említést a volgográdi merényletekről.

Volgográdban két nap alatt kétszer, két hónapon belül pedig háromszor robbantottak. A vasárnapi robbantások több mint 30 embert öltek meg.