Félméteres hóval érkezett meg a vihar Amerikába

Hóvihar Amerikában
WINTHROP, MA - JANUARY 2: Winds whip snow from the beach across Winthrop Shore Drive January 2, 2014 in Winthrop, Massachusetts. An overnight blizzard is due to hit along the Northeast U.S. with six to twelve inches of accumlutation expected in the Boston area along with costal flooding. Darren McCollester/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az iskolák, üzletek bezártak, és több ezer repülőjáratot töröltek az Egyesült Államokban, ahová hatalmas hóvihar érkezett. Massachusettsben több mint félméteres hó esett, New Yorkban és New Jerseyben rendkívüli állapotot hirdettek ki.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a hóvihar az USA északkeleti államaiba, Massachusetts államban már 53 centi hó esett – írta a BBC. De az Egyesült Államok más részein is nagy gondokat okoz a hó. Az összetett viharrendszer a Mississippi alsó folyásától az atlanti partvidékig terjed, és nagyjából 100 millió embert érint.

New York és New Jersey kormányzói rendkívüli állapotot hirdettek, és felszólították az embereket, hogy maradjanak otthon. Több iskola és üzlet már korábban bezárt.

Massachusettsben 53 centi hó esett (Kattintson a galériáért!) Forrás: AFP/Getty Images/Darren Mccollester

A hatalmas havazás miatt több ezer repülőjáratot kellett törölni. Csütörtökön 2200-at, péntek reggel pedig már ezer járatot töröltek a légitársaságok.

A helyzetet nehezíti, hogy a rendkívül nagy mennyiségű hó mellett az erős széllel és a hóátfúvásokkal is meg kell küzdeni. Jason Tuell, az amerikai nemzeti meteorológiai szolgálat egyik képviselője úgy fogalmazott, "rengeteg hó és hatalmas szél lesz".

A New York-i Times Square-en is rengeteg hóra számítanak (Kattintson a galériáért!) Forrás: AFP/Don Emmert

Az előrejelzések szerint hasonlóan sok havat várnak Vermontban, New Hampshire-ben és Maine-ben is, ahol a lakosság máris áram nélkül maradt egy jégvihar miatt.