Eladták a legbénább viaszbábu-gyűjteményt

Vágólapra másolva!
58 év után, tavaly zárták be azt a norfolki viaszbábu kiállítást, ahol a figurák egyáltalán nem hasonlítottak a hírességekre. Egy ismeretlen cseh felvásárolta mind a 150 darabot.
Vágólapra másolva!

Egy ismeretlen cseh állampolgár felvásárolta a világ legbénább viaszbábu-gyűjteményének kikiálltott kollekció mind a 150 darabját - írja a brit Telegraph online kiadása. A kiállítást még 2013-ban zárták be, miután teljesen nevetségessé vált, hiszen a bábuk még nyomokban sem hasonlítottak azokra a hírességekre, akikről mintázták őket. A kiállítás azt írja magáról, hogy azért különbözik a többi viaszbábu-gyűjteménytől, hogy úgy mutatja be a hírességeket, ahogy a valóságban kinéznek.

A gyűjemény tulajdonosai,- a 83 éves Jane Hayes és férje, a 86 éves Peter - 58 éven át vezették a Norfolkban található viaszmúzeumot. Ők azt mondják, nem a figurák kinézete miatt zártak be tavaly, hanem, mert idősek ahhoz, hogy vezessék a vállakozást. A Telegraphnak egyébként arra panaszkodtak, hogy a sajtóban milyen negatívan írtak a gyűjteményről, és a helyi lakosok sem támogatták kellően őket. A nem túl hízelgően megformázott viaszbábuk között volt a walesi herceg, Sean Connery színész és Samantha Fox is.

A bábuk közül párat megnézhet itt.