Vágólapra másolva!
Fejsérülésekkel vették fel a kassai L. Pasteur Egyetemi Kórház baleseti sebészeti osztályára Mikulás Dzurinda parlamenti képviselőt, volt miniszterelnököt, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió volt elnökét keddre virradóra. Dzurinda a Fő utcán, a Hilton Szálló előtt esett el – írja az Új Szó Online.
Vágólapra másolva!

Szemtanúk szerint ittas volt. „Saját szemünkkel láttuk. Tök részeg volt, alig állt a lábán” – írja a Korzár című kassai regionális napilapnak nyilatkozó helyi taxisokra hivatkozva az Új Szó Online.

Dzurinda a volt köztársasági elnök, Rudolf Schuster 80. születésnapját ünnepelte. Az ünnepségről taxival tért vissza a szállodába. A hotel előtt beszédbe elegyedett a járókelőkkel, és cigit kért tőlük. Amikor rágyújtott, egy szemétkosárnak akart támaszkodni, de elesett, és beverte a fejét az aszfaltba. A szemtanúk szerint nem tudott felállni, a szálló biztonsági őrei segítették fel, majd kihívták a mentőket.

A fejsérülést szenvedett volt kormányfőt a kassai Louis Pasteur kórház baleseti osztályán látták el, ahol megfigyelésre benntartották. Dzurindát az orvosok még kedden délelőtt hazaengedték, s a volt miniszterelnök a kórházból való távozásakor sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.

A Szlovák Kereszténydemokrata Unió-Demokrata Párt (SDKÚ-DS) egykori vezetője, jelenlegi parlamenti képviselője újságírók előtt azt hangsúlyozta: nagyon kellemetlenek számára a történtek, és sajnálja, hogy többletmunkát kellett adnia a kórház alkalmazottainak. A baleset előzményei kapcsán elmondta: hétfőn autóval érkezett Kassára, egész nap vezetett, estére pedig az ünnepségen, ahol elmondása szerint pálinkát ivott, már fáradt volt. "Nem találtam el azt a pillanatot, amikor már nem kellett volna újabb kupicával innom" - jegyezte meg a jövőre hatvanéves Mikulás Dzurinda, aki szerint a történtek is azt jelzik, hogy már nem a legfiatalabb.