Merkel törött medencével is együtt énekelt a gyerekekkel

Dr. Life, Angela Merkel síbalesetet szenvedett Svájcban
Vágólapra másolva!
Angela Merkel síbalesetet szenvedett, amiben eltörte a medencecsontját, de ez nem akadályozta meg, hogy kedden gyerekekkel énekeljen együtt, szerdán pedig már vezesse a kormányát.
Vágólapra másolva!

Bár az orvosok azt tanácsolták a síbalesetet szenvedő Angela Merkelnek, hogy ha lehet, három hétig feküdjön, a kancellár maga akar elnökölni a német kormány első idei ülésén, amely szerdán lesz. Külföldi útjait és találkozóit a lengyel és a luxemburgi miniszterelnökökkel ugyanakkor lemondta.

Kedden először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy karácsonyi vakációján síbalesetében medencecsonttörést szenvedett Svájcban.

Angela Merkel mankójával is irányt tud mutatni Forrás: MTI/EPA/Kay Nietfeld

Az 59 éves politikus a kancellári hivatal épületében két mankójára támaszkodva, de mosolyogva csatlakozott egy gyermekrendezvényhez, amelyen a jelmezt öltött résztvevők karácsonyi dalokat énekeltek.

A lábadozó Merkelt mintegy száz gyermek vette körül, akik Németország különböző részeiből érkeztek a hagyományos Napkeleti bölcsek című, jótékonysági rendezvényre. Ez volt azon kevés esemény egyike, amelyet nem töröltek a kancellár balesete miatt. Merkel maga is dalolt és beszélt a gyerekekhez, akik a rendezvény révén összegyűlt pénzzel a világ menekült gyermekein próbálnak segíteni.