Nyilatkozott az afrikai mészárlások kannibálja

Vágólapra másolva!
Megverte, leszúrta, felgyújtotta, majd megette a lábát egy ismeretlennek egy férfi a Közép-afrikai Köztársaságban. 
Vágólapra másolva!

Bosszút akart állni a családja lemészárlásáért az az ember, aki megette egy másik ember húsát a Közép-afrikai Köztársaságban folyó harcokban. A BBC-nek nyilatkozó alkalmi kannibál, aki magát "Veszett Kutyának" nevezi, egy keresztényekből álló banda tagjaként támadt meg egy muszlimot a fővárosban, Banguiban.

Azt mondta, dühös volt, amiért muszlimok megölték a terhes feleségét, a sógornőjét és az ő gyerekét. Áldozatát egy minibuszon ülve látta meg, és úgy döntött, hogy követi. Egyre többen csatlakoztak hozzá, végül már egy mintegy húsz fiatalból álló társaság élén találta magát. A buszsofőrt megállásra kényszerítették, lerángatták az utcára a muszlim férfit, megverték, leszúrták, majd felgyújtották. A brutális támadásról készült felvételeken az látszik, ahogy "Veszett Kutya" a férfi lábát eszi. A videó szerint senki nem próbált meg közbeavatkozni.

A BBC ugyanerről az esetről egy másik cikket is közölt, abban az áll, hogy legalább háromszor harapott bele a lábba a férfi, akinek a valódi neve Ouandja Magloire. A lábba négyszer harapott bele, és lenyelte a nyers húst, amely nem a holttest megégett részén volt. A lábbal integetett két falat között. A közelben álló békefenntartók egyike elhányta magát.

A decemberben kitört vallási zavargásokban már legalább ezer ember vesztette életét, és több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

A kannibalizmus ritka a Közép-afrikai Köztársaságban, ugyanakkor sok keresztény harcos hisz a mágiában, van, aki az általa megölt emberek húsát tartalmazó amulettet hord, mert azzal sebezhetetlennek érzi magát - írja a BBC.

A témáról itt olvashat bővebben.

Kövesse az Origo híreit a Facebookon is!