Durvul a helyzet Bangkokban

Vágólapra másolva!
Harmadik napja tart a thai főváros blokádja, 60 ezren vesznek részt a tüntetéseken, de a belvároson kívül egyelőre nem történik semmi.
Vágólapra másolva!

Támadás érte szerda hajnalban Bangkok belvárosában a kormányellenes tüntetőket, legalább két ember megsebesült, a thaiföldi fővárosban lövések sorozata is hallható volt - közölték szemtanúk. Az attrocitások csak a belvárosra korlátozódtak.

A mentők szerint egy nőt és egy férfit találtak el a karján ismeretlenek. Egy 56 éves helyi lakos beszámolt arról, hogy két óra leforgása alatt mintegy 30 lövést hallott egy ismeretlen helyről, a célpont vélhetően a tüntetők egyik barikádja volt.

Egy kis robbanószerkezetet dobtak az éjjel egy bangkoki rezidenciára, amely Abhiszit Veddzsadzsiva volt miniszterelnöké. A szerkezet megrongálta az egyik ház tetejét és a robbanás hatására betörtek ablakok - közölte a rendőrség. Emberéletben nem esett kár, a volt kormányfő nem tartózkodott otthon.

Bangkok hétfőn kezdődött blokádjában a becslések szerint több mint 60 ezer ember vesz részt. A tüntetők ellenőrzésük alá vontak és eltorlaszoltak hét forgalmas belvárosi kereszteződést. Kedden ezrek vonultak különböző hivatali épületekhez, ahol megakadályozták a minisztériumi dolgozókat a munkavégzésben.

A tüntetők célja, hogy megdöntsék Jinglak Sinavatra kormányfő hatalmát, aki szerintük bátyja, a 2006-ban puccsal megdöntött és 2008-ban a börtön elől külföldre menekült volt kormányfő, Thakszin Sinavatra korrupt bábja. A kormányt egy nem választott "népi tanáccsal" akarják helyettesíteni.