Villám csapott a riói Krisztus-szoborba

2014.01.18. 09:42

Több mint 40 ezer villámlás cikázott át Rio állam egén a háromórás viharban. Az egyik pont a szobrot találta el. A strandok fölé magasodó Krisztus hüvelykujjának egy darabja hiányzik.

Egy villámcsapásban megsérült a Rio de Janiero fölé magasodó hatalmas Krisztus-szobor, a brazil metropolis egyik nevezetes idegenforgalmi látványossága. A 38 méteres szobor a várost csütörtökön sújtó viharban veszthette el jobb hüvelykujjának egy részét.

Osmar Raposo atya, aki a riói érsekségen a modern világ hét csodája közé sorolt Megváltó Krisztus fenntartásáért felelős, elmondta, hogy a szobrot még februárban helyreállítják. Szavai szerint jelentős tartalékaik vannak abból a fajta kőből, amelyből a műalkotást 1931-ben eredetileg megépítették.

A brazil Globo televízió helikopteres felvételeket is feltett G1 nevű honlapjára, amelyen látszik, hogy hiányzik a Corcovado-hegy tetején álló, több mint 700 méterrel a híres riói strandok fölé magasodó Krisztus hüvelykujjának egy darabja.

A villámcsapásForrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A brazil űrkutatási intézet azt közölte, hogy több mint 40 ezer villámlás cikázott át Rio állam egén a háromórás csütörtöki felhőszakadásban, amelynek következtében számos fa dőlt ki, és víz alá került Rio de Janeiro több utcája. A tárt karú Krisztust ábrázoló szobrot 2010-ben négymillió dollárból (csaknem egymilliárd forint) újították fel.