Robbantottak a kairói rendőrparancsnokságnál

A rendőrparancsnokság megrongálódott épülete, ahol autóba rejtett pokolgép robbant Kairóban 2014. január 24-én. A támadásban legkevesebb hárman életüket veszítették és 47-en megsebesültek
Vágólapra másolva!
Legalább hárman meghaltak, és félszázan megsebesültek. Egyelőre senki sem vállalta az akciót. 
Vágólapra másolva!

Nagy erejű robbanás rázta meg Kairó központját péntek reggel – írja a BBC. Az egyiptomi állami televízió jelentése szerint a robbanás a rendőrség parancsnoksága közelében történt. Hárman meghaltak, köztük rendőrök is, és 47-en megsebesültek.

Szemtanúk a Reutersnek arról számoltak be, hogy a detonációt követően fegyverropogás hallatszott. Az állami tévé által idézett tanúk szerint fegyveresek tüzet nyitottak az épületekre. Kairó belvárosában, a Gízai tér közeléből füstoszlop emelkedett fel.

A rendőrparancsnokság megrongálódott épülete, ahol autóba rejtett pokolgép robbant Forrás: MTI/EPA/Haled el-Fíki

Az állami tévének a helyszínről közvetített képein látszott, hogy leomlott az épület homlokzata, és hogy a robbanás tüzet okozott az épület különböző szintjein is. A mentők még két órával a merénylet után is azon dolgoztak, hogy kiszabadítsák az áldozatokat a rommá vált épületből – jelentette a MENA hivatalos hírügynökség. A robbanás egy közeli múzeum homlokzatát is megrongálta, kitörte az ablaküvegeit.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. A merényletet egy nappal a Hoszni Mubarak elnök autokratikus rendszerét megdöntő 2011-es felkelés kezdetének évfordulója előtt követték el.