Fellebbezése előtt végezték ki a férfit

Vágólapra másolva!
Egy amerikai férfit még azelőtt kivégeztek, hogy fellebbezését elutasította volna a bíróság.
Vágólapra másolva!

A The Atlantic című amerikai napilap beszámolója szerint Missouri államban a múlt szerdán úgy végeztek ki egy afro-amerikai férfit, hogy az esküdtszék meg sem várta, hogy kiderüljön, a bíróság elfogadja-e az elítélt fellebbezését.

Bár Herbert Smulls fellebbezését végül elutasították, a férfit már az előtt kivégezték méreginjekcióval, hogy a legfelsőbb bíróság erről szóló határozatát az esküdtszék kézhez kapta volna. A lap beszámolója szerint az esküdtszéknek kizárólag világos bőrű tagjai voltak.

Az Atlantic úgy tudja, hogy a börtönőrök Smullst épp telefonon konzultált ügyvédjével fellebbezéséről, amikor a börtönőrök elvitték a kivégzőszobába. A hivatalos iratok szerint a férfi négy perccel azelőtt halt meg, hogy a fellebbezésének elutasítása beérkezett. A méreginjekciót éjjel 10 óra 11 perckor adták be a férfinak, akit 10 óra 20 perckor nyilvánítottak halottnak. A fellebbezés elutasításról szóló irat 10 óra 24 perckor érkezett be.

Jogi képviselői szerint az esküdtszék tagjai szándékosan jártak el így, nem bürokratikus félreértesből került sor az idő előtti kivégzésre. Egy hónappal korábban az amerikai államban egy másik férfit is hasonló módon kivégeztek, ráadásul az ő esetében a fellebbezést elfogadta az ügyében eljáró bíróság - nyilatkozta a lapnak a helyi kerületi bíróság egyik bírája.