Fiatalokra lőttek egy chicagói McDonald's parkolójában

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint bandák közti harc volt, a helyieket jól ismerő békítő szervezet szerint viszont nem voltak bandatagok azok a tinédzserek, akikre rálőttek Chicagóban. Egyikük meghalt, három másik megsebesült.
Vágólapra másolva!

Egy álarcos lövöldöző megölt egy 17 éves fiút, és súlyosan megsebesített három másik tinédzsert egy chicagói McDonald's parkolójában – írta a Huffington Post.

Az eset még szerdán történt, de a rendőrök csütörtökön adtak részletesebb felvilágosítást. Az áldozatot fejbe lőtte a lövöldöző, a 17 éves fiú a helyszínen meghalt. Egy 15 éves lány a gyorsétterem mellékhelyiségébe menekült be, miután több helyen meglőtte őt az elkövető. Egy 18 éves fiút a hátán ért találat. Mindkettőjüket helikopterrel szállították kórházba. A negyedik fiatalt a karján találták el, az ő állapota stabil.

A lövöldözés okáról és az elkövetőről egyelőre keveset tudni. A CBS Chicago alapján a Huffington Post azt írta, hogy egy fiatalokból álló csoport és az áldozatok közti vita előzte meg a lövéseket. A megölt fiúról annyit tudni, hogy jó tanuló volt, és az iskolai úszócsapatnak is tagja volt.

A rendőrség azt állította, hogy az áldozatok közül két fiú helyi bandák tagja volt, de egy, a bandák közt békítő szervezet, a CeaseFire (magyarul fegyverszünet) azt állította, hogy az áldozatok nem tartoztak ezekhez a bandákhoz.

Kövessen minket a Facebookon is!