Élve került elő az öt japán búvár

Vágólapra másolva!
Csodával határos módon élve került öt japán búvár, akik pénteken merülés közben tűnt el Balin. Két társukat még keresik.
Vágólapra másolva!

Az indonéziai Bali szigeténél múlt héten eltűnt hét japán búvár közül ötöt megtaláltak és kimentettek hétfőn a helyi hatóságok háromnapos keresést követően.

Az öt nőt egy korallzátonyon pillantották meg helyi halászok hétfőn, nagyjából 20 kilométerre attól a helytől, ahol múlt pénteken búvárkodni indultak. Egyiküket helikopterrel, négyüket hajóval mentették ki a hatóságok. A búvárok nagyon legyengültek, és egyikük állapota válságos - közölte a helyi rendőrség.

A hét japán nő - öt búvár és két oktató - a Bali délkeleti partjaitól mintegy 20 kilométerre fekvő Nusa Penida szigetnél merültek alá sűrített levegős palackkal három nappal ezelőtt. Miután délután - heves esőben - a harmadik merülés után nem jöttek fel a felszínre, bérelt hajójuk kapitánya riasztotta a rendőrséget. A 27 és 59 év közötti nők mindegyike tapasztalt búvár, mindannyian legalább ötven búvártúrán voltak túl.

A csoport fennmaradó két tagját továbbra is keresik.