Kígyómarásban meghalt a kígyóbűvölő sztárlelkész

Vágólapra másolva!
Jamie Coots azt hirdette, a felkenteknek nem árthat a méreg. A NatGeón saját sorozata volt.
Vágólapra másolva!

Kígyómarásban meghalt egy Kentucky állambéli lelkész, aki azzal vált híressé, hogy azt terjesztette: akit az Úr felszentel, azt nem veszélyezteti a kígyóharapás. A férfi még valóságshow-ban is szerepelt az állataival, a National Geographic csatorna foglalkozott vele külön műsorban - számol be a CNN. Jamie Coots szombaton hunyt el, miután visszautasította az orvosi ellátást, közölte a middlesborói rendőrség.

Amerika déli államaiban a 20. század eleje óta élő hagyomány a kis pünkösdi egyházakban a kígyóbűvölés. A Bibliára, azon belül is Márk és Lukács evangéliumára hivatkoznak ("azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és azok meggyógyulnak", illetve "ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek").

Coots a CNN beszámolója szerint harmadik generációs kígyóbűvölő volt, és arra készült, hogy ezt a gyakorlatot és az egyházát a fiára hagyja. A férfit tavaly februárban egy év próbára bocsátották, amiért mérges kígyókkal lépett be Tennessee állam területére. Ott éppen azért tiltották be 1947-ben a kígyóbűvölést, mert öt embert megmartak templomokban a kígyók. Cootsot 2008-ban azért tartóztatták le, mert 74 kígyót tartott otthon.