Vilmos herceg elpusztítaná a királyi család összes elefántcsontját

Vágólapra másolva!
A királyi család egyelőre hallgat, de nagynak tűnik az egyetértés Vilmos herceg és apja, Károly herceg között.
Vágólapra másolva!

Vilmos herceg elpusztítaná az angol királyi család tulajdonába tartozó össze elefántcsontot - írja a brit Guardian. A herceg néhány nappal korábban már támogatott egy elefántok vadászata ellen küzdő kampányt, most a kampány egyik szervezője beszélt a herceg további terveiről. A Buckingham palotában a királyi család az elmúlt évszázadokban több mint ezer agyarat, valamint elefántcsontból készült tárgyat halmozott fel.

Néhány éve már Károly herceg is azt kérte, hogy távolítsák el az otthonából az összes elefántcsontot, fia pedig most követte az úton.

A brit lap több szakértőt, és politikust is idéz Vilmos herceg tervei kapcsán, és mindannyian egyetértenek abban, ha a herceg végre is hajtja a tervét, akkor az egy nagyon erős üzenet lesz, ami az elefántvadászat hanyatlását is magával hozhatja.

A herceg szóvivője egyelőre hallgat az ügyben, mint mondta, a királyi család részéről még nem született meg a hivatalos állsáfoglalás.

A múlt héten azonban Vilmos és Károly herceg is felszólalt az orvvadászat, és az állati testrészek illegális kereskedelme ellen, pár nappal később pedig már Harry herceg is velük tartott, amikor egy állatvédő konferencián vettek részt Londonban.