Higiénikus vécéülőke a Janukovicsleaksben

Vágólapra másolva!
Töltik fel a netre a Janukovics-rezidencián talált számlákat.
Vágólapra másolva!

Kérem, vásárolja meg a Hygolet higiénikus vécéülőkét (…) a 24-es szoba női és férfi vécéjére egyaránt – többek között ilyen belső utasítások találhatók a Yanukovichleaks.org honlapon közzétett dokumentumokon, amelyeket ukrán újságírót töltögetnek fel az internetre.

A szombaton elmenekült ukrán elnök, Viktor Janukovics rezidenciáján talált és feltöltött dokumentumok többsége ilyen belső utasítás vagy számla különböző beszerzett eszközökről, elvégzett szolgáltatásokról. Van köztük recept halak számára szükséges gyógyszerekről 190 ezer forint értékben – feltehetően a halastavakba –, vagy éppen autószerelési számla 100 ezer forint értékben. Van emlékeztető és 92 millió forintnak megfelelő összegű kábelezés kifizetéséről, padlótisztító gép, vagy éppen egy Volkswagen Passat 1,8 TSI vásárlásáról.

Sajnos a feltöltött dokumentumok java láthatóan nem szkennelve van, hanem csak sebtiben lefényképezték, és még arra sem figyeltek oda, hogy mindenütt éles legyen, vagy ne fejjel lefelé töltsék fel, így sok irat alig olvasható.