Az éjjel egy katonai konvoj vonult be Szimferopolba. Vlagyimir Putyin régi nagy ellenfele, Mihail Hodorkovszkij pedig Kijevbe érkezett.

Nyolcvannál több katonai teherautóból álló, feltehetően orosz katonai konvoj érkezett Szimferopolba - jelentette vasárnapra virradóra az ukrán média, amely szerint a teherautók katonákat szállítottak. A TSzN hírtelevízió felvételt közölt a gépkocsioszlopról. A híradás szerint a teherautókon nem voltak ugyan rendszámtáblát, de a konvoj oroszországi illetékességét elárulta az, hogy az orosz katonai közlekedésrendészet személygépkocsija kísérte, és annak volt rendszámtáblája.

Az UNIAN hírügynökség arról adott hírt hajnalban, hogy Kijevbe érkezett Mihail Hodorkovszkij volt orosz olajmágnás, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legádázabb politikai ellenlábasának tartottak, és aki több évet töltött börtönben adócsalás miatt, majd néhány héttel a szocsi téli olimpia előtt szabadult elnöki kegyelemmel. Hodorkovszkij a Twitteren közzétett üzenetében tájékoztatott arról, hogy Kijevbe érkezett. "Figyelem. Kijevben vagyok. Megérkeztem" - írta egyik mikroblogján Hodorkovszkij.

Vitalij Klicsko pártja közben azt követeli az ukrán hatóságoktól, hogy zárják le Ukrajna krími határait, rendeljenek el légtérzárlatot a félsziget felett, illetve állítsák le a kompközlekedést a Kercsi-szorosban. Az Ütés (Udar) párt közleménye szerint jelenleg az ukrán államiság és az ország területi épsége forog kockán.

John Kerry amerikai külügyminiszter ismét figyelmeztette orosz kollégáját, hogy kerüljék el a katonai válság fokozódását, és, hogy a Krím annektálásával vége lenne a diplomáciai egyeztetéseknek. 

Az ukrán miniszterelnök a jövő héten látogat az Egyesült Államokba, hogy megvitassa az Ukrajna délkeleti részén fekvő Krím félsziget miatt Oroszországgal kialakult feszült helyzetet. Arszenyij Jacenyuk korábban a Tarasz Sevcsenko költő születésének 200. évfordulójára összegyűlt tömeg előtt Kijevben kijelentette, hogy Ukrajna egy talpalatnyit sem hajlandó átadni saját földjéből Oroszországnak.

Ungváron kárpátaljai motorosok tüntettek vasárnap Ukrajna területi egységének és békéjének megőrzése mellett, és tiltakoztak krími társaik szakadárokat támogató megnyilvánulásai ellen.