25 év után szabadult a halálsorról egy amerikai férfi

Vágólapra másolva!
Egy ékszerész meggyilkolása miatt ítélték el, 1988 óta várt a halálbüntetés végrehajtására, most felmentették.
Vágólapra másolva!

Huszonöt év után szabadon távozhatott a halálsorról egy gyilkosság miatt halálra ítélt férfi Louisianában. A most 64 éves Glenn Fordot egy ékszerész meggyilkolása miatt ítélték él, 1988 óta várt a halálbüntetés végrehajtására. A gyilkosság elkövetését mindig is tagadta.

A szabadulásakor azt mondta, jó érzés tölti el, viszont neheztel a hatóságokra azért, amiért éveket elvettek az életéből egy olyan bűncselekmény miatt, amelyet nem követett el. A fia még gyerek volt, amikor börtönbe került, ma már neki vannak gyerekei.

A gyilkosság áldozatának a családja is üdvözölte a férfi szabadulását.

Az ügyvédei szerint a tárgyalás során több hibát is elkövettek. A bűncselekménynek például nem voltak szemtanúi, a gyilkosságnál használt fegyvert soha nem találták meg, a nő, aki ellene vallott, később beismerte, hogy hazudott. Az ügyvédeknek, akiket először rendeltek ki a férfi védelmére, nem volt tapasztalatuk gyilkossági ügyekben, és a fekete bőrű Glenn Fordot egy teljesen fehér esküdtszék találta bűnösnek.

Louisiana állam törvényei szerint az igazságtalanul halálsorra kerülő embereket kárpótolni kell. 25 ezertől 250 ezer dollárig terjedő összeget kaphatnak évente.