A szerb kormányba készül a magyar párt

Vágólapra másolva!
Jó eredményre számít a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) a szerbiai előre hozott parlamenti választásokon - mondta Pásztor István. A legnagyobb vajdasági magyar párt elnöke szerint a kampány három hete alatt 500 rendezvényen kiderült, hogy a párt céljai és javaslatai megegyeznek a vajdaságiak elképzeléseivel. Pásztor szerint nem csak a vajdasági magyarok voksolnak majd rájuk vasárnap. "Arra számítunk, hogy rengeteg magyar ember fog ránk szavazni, és egészen biztosan sokan lesznek azok is, akik nem magyarok, de látják, hogyan politizálunk, látják, hogyan képviseljük azt, amit megfogalmazunk. Mindaz, amit képviselünk, sok nem magyar embernek is szimpatikus, és egybeesik az elvárásaival."A VMSZ-nek jelenleg öt képviselője van a 250 fős szerbiai törvényhozásban. Céljuk, hogy a következő parlamentben is ennyi mandátumuk legyen. A VMSZ a kormánykoalíció részeként akar politizálni a következő négy évben, illetve államtitkári pozícióra is számít. A szerbiai rendkívüli választásokat március 16-án, vasárnap tartják.
Vágólapra másolva!

Jó eredményre számít a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) a szerbiai előre hozott parlamenti választásokon - mondta Pásztor István. A legnagyobb vajdasági magyar párt elnöke szerint a kampány három hete alatt 500 rendezvényen kiderült, hogy a párt céljai és javaslatai megegyeznek a vajdaságiak elképzeléseivel. Pásztor szerint nem csak a vajdasági magyarok voksolnak majd rájuk vasárnap. "Arra számítunk, hogy rengeteg magyar ember fog ránk szavazni, és egészen biztosan sokan lesznek azok is, akik nem magyarok, de látják, hogyan politizálunk, látják, hogyan képviseljük azt, amit megfogalmazunk. Mindaz, amit képviselünk, sok nem magyar embernek is szimpatikus, és egybeesik az elvárásaival."

A VMSZ-nek jelenleg öt képviselője van a 250 fős szerbiai törvényhozásban. Céljuk, hogy a következő parlamentben is ennyi mandátumuk legyen. A VMSZ a kormánykoalíció részeként akar politizálni a következő négy évben, illetve államtitkári pozícióra is számít. A szerbiai rendkívüli választásokat március 16-án, vasárnap tartják.