Minden elmélet megdőlt eddig a malajziai repülőről

Vágólapra másolva!
Nem volt a levegőben órákon át, nem a roncsait találták meg a Dél-kínai-tengerben, és a személyzet házait sem kutatták át. Hat nappal az MH370-es járat eltűnése után is tanácstalanok a malajziai hatóságok.
Vágólapra másolva!

Sok cáfolat, kevés új információ – a malajziai védelmi minisztern, Hishammuddin Hussein csütörtöki sajtótájékoztatóján sem derült ki semmi arról, hogy mi történt, és hol lehet a Malaysia Airlines múlt szombaton eltűnt gépe. A miniszter lényegében az összes, korábban nyilvánosságra került feltételezést és információt cáfolta.

Például azt, hogy a Boeing 777-es az eltűnése után még négy órán keresztül repült. Ezt amerikai szakértők gyanúja alapján írta a Wall Street Journal. A szakértők ezt a hajtóművek adataira alapozták, amelyek automatikusan letöltődnek a földi irányító központnak a rutinszerű karbantartási programok részeként. Hishammuddin Hussein azonban a sajtótájékoztatón pontatlannak nevezte az erről szóló sajtójelentéseket. Hangsúlyozta, hogy a repülőgéppel helyi idő szerint éjszaka 1 óra hét perckor volt utoljára kapcsolatuk, és akkor az az információ érkezett a járatról, hogy minden rendben van.

A miniszter cáfolta azt a korábbi hírt is, hogy a malajziai rendőrség átkutatta az MH370-es járat személyzetének a lakásait. Egyúttal megerősítette, hogy a kínai műholdak által a Dél-kínai-tengerben észlelt roncsoknak semmi közük az eltűnt repülőgéphez.

Az MH370-es járat még szombaton tűnt el, 239 emberrel a fedélzetén, és azóta sem találják a nyomát.