Bob Thomas, a legidősebb hollywoodi tudósító végelgyengülésben, kilencvenkét éves korában halt meg pénteken. 66 Oscar-ceremóniáról tudósított, és ő adott hírt arról is, hogy Robert Kennedyt fejbe lőtték.

Az AP amerikai hírügynökség idős újságírója végelgyengülésben halt meg otthonában, a kaliforniai Encinóban – tudatta lánya, Janet Thomas.

A hollywoodi tudósítók közösségének rangidős tagja még a nyolcvanas éveiben járva is dolgozott, és 1944-től kezdve 66 Oscar-ceremóniáról tudósított. 2010-ben vonult vissza, ezzel ő lett a szórakoztatóiparról leghosszabb ideig tudósító újságíró. 1988-ban csillagot kapott a Hírességek sétányán.

Csaknem hét évtizedes pályafutása alatt 1943-tól végig az AP tudósítója volt, de Hollywood számos csillagáról írt életrajzot, három tucat könyve jelent meg. Interjúalanyai között volt Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Katherine Hepburn és Spencer Tracy, mint ahogy Groucho Marx, Marlon Brando, Walt Disney és Fred Astaire is.

Élete nagy sztorijának azonban semmi köze nem volt a filmvilághoz. Bob Thomas 1968-ban besegített az elnökválasztási kampány tudósításába, szerkesztői pedig őt jelölték ki, hogy írjon Robert Kennedy szenátor kaliforniai előválasztáson való szerepléséről. Néhány perccel az után, hogy kiderült, a demokrata politikus győzött, Kennedyt lelőtték a Los Angeles-i Ambassador Hotel konyhájában. Amikor meghallotta a lövéseket, Thomas a sajtószobából a konyhába rohant. "Kennedyt láttam a földön feküdni, vér folyt a fejéből" – emlékezett vissza. Az újságíró azonnal keresett egy telefont, és leadott egy gyorshírt az AP-nek a történtekről.