Meghalt a II. világháború ikonikus katonája

Alfred Eisenstaedt, life, II. világháború, times square, csók
Vágólapra másolva!
86 évesen meghalt az az amerikai egykori tengerész, aki a II. világháború lezárásakor készült híres fotón megcsókol egy ápolónőt New Yorkban.
Vágólapra másolva!

Meghalt az a tengerész, akiről egy elhíresült fénykép készült a második világháború végén, amint megcsókol egy ápolónőt New Yorkban a Times Square-en – számol be a The Telegraph.

Glenn McDuffie (a Telegraph cikkében van kép egy nem réggel ezelőtt készült kép róla, amelyen mutatja a több mint 60 évvel ezelőtti önmagát és az ápolónővel való csókot) azt állítja magáról, és fényképekkel is igazolni igyekezett állítását, hogy ő volt az az amerikai tengerész, akit a Life magazin fotósa lefényképezett. A fotó a második világháború egyik szimbolikus fotója lett.

A híres csók és fotó Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Hat évvel ezelőtt egy houstoni rendőrségi dolgozó képes volt modellezni, több mint száz fotó alapján bebizonyítani, hogy valóban McDuffie volt a fotón szereplő katona. Amikor ezt a rendőrségi dolgozó közölte McDuffie-vel, ő teljesen extázisba esett, mert végre valaki kimondta rajta kívül is azt, amit 62 év óta hallani akart.

Glenn McDuffie 86 évesen, március 9-én halt meg egy dallasi ápolóotthonban. Egy lánya és két unokája él.