Újabb műhold fényképezte le a maláj gép feltételezett roncsát

Vágólapra másolva!
Az ausztrál kormányfő szerint van remény arra, hogy megtalálják.
Vágólapra másolva!

Nyolc repülőgép csatlakozott vasárnap az eltűnt malajziai Boeing utáni kereséshez, amely jelenleg Ausztrália közelében folyik. Kína szombaton hozott nyilvánosságra olyan műholdfelvételeket, amelyeken repülőgép-méretű tárgyat látni a vízen. A műholdfelvételeken egy nagyon nagy, 22-szer 30 méteres tárgy látható. A malajziai korány vasárnap bejelentette, hogy újabb műholdfelvételeket kaptak az óceánon lévő roncsdarabokról, amelyek valószínűleg a géphez tartoznak. A legújabb képet egy francia műhold készítette, valószjnűleg pénteken, a maláj hatóságok pedig már továbbították is Ausztráliának.

Ez már a harmadik műholdkép a lehetséges roncsról, a mérete is megegyezik a korábbi képeken lévőkkel. Viszont 930 kilométerrel északabbra van a korábbinál.

A keresést jelenleg Ausztrália vezeti, de csatlakozott hozzá egy amerikai, egy japán, két kínai és négy civil repülőgép is. A hajók tekintetében egyelőre csak egy ausztrál van a helyszínen, de már úton van több más hajó is.

Az ausztrál kormányfő, Tony Abbot vasárnap azt mondta, hogy feltehetően az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyakat észleltek az Indiai-óceán déli részén. "Nyilvánvalóan mielőtt részletekbe bocsátkoznának arról, hogy milyen tárgyakról lehet szó, ki kell emelni (a tengerből) őket. Egyelőre azonban túl korai lenne végleges következtetést levonni" - mondta. Hozzátette azonban, hogy egyre nagyobb a remény arra, hogy a hatóságok megoldhatják az eltűnt repülőgép rejtélyét.

A Malaysia Airlines Boeing 777-es 239 utassal a fedélzetén március 8-án tűnt el, azóta keresik. A gép rejtélyes elveszéséről itt olvashat bővebben.