Vágólapra másolva!
A Malaysia Airlines hétfőn SMS-t küldött az utasok hozzátartozóinak arról, hogy a gép eltűnt. A legújabb kutatási eredmények szerint az Indiai-óceán déli részén ért véget az útja.
Vágólapra másolva!

"Az MH370-es járat minden kétséget kizáróan eltűnt, és a fedélzetén utazók közül senki sem él már" – ezt az üzenetet küldte el hétfőn a Malaysia Airlines a március 8-án eltűnt gépen utazók családjainak. Az üzenetet SMS-ben küldték el, amit a hírt közreadó BBC munkatársa is látott.

A maláj miniszterelnök közben egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a legújabb kutatási eredmények szerint a gép az Indiai-óceánban végezte be az útját, Perth közelében. A kutatásról bővebb információkat kedden adnak majd – mondta a miniszterelnök.

A sajtótájékoztató szerint a bejelentést nem azokra a tárgyakra alapozták, amelyeket vasárnap és hétfőn több repülőgép személyzete is látott azon a területen, ahol egyébként is keresték a repülőt. A miniszterelnök a brit Inmarsat cég, valamint egy légi baleseteket vizsgáló társaság adataira hivatkozva tette a bejelentést. A miniszterelnök szerint a két cég olyan elemzést végzett, amilyet korábban soha nem használtak ilyen kutatásban. Az adatok alapján a gép utoljára az Indiai-óceán déli részén, Perthtől nyugatra volt a levegőben. Mivel ez a hely távol van minden leszállóhelytől, ezért "mély szomorúsággal" azt kell mondani, hogy az adatok alapján a gép az Indiai-óceánba veszett – mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a légitársaság már tájékoztatta a hozzátartozókat az új fejleményekről. "Nagyon szívszorító lehetett nekik az elmúlt pár hét, és tudom, hogy ezek után csak nehezebb lesz. Kérem a médiát, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban" – mondta.