Meggyilkolták az ukrán elnök megbuktatásának egyik kulcsfiguráját

Vágólapra másolva!
Megölték Olekszandr Muzicskót, azt az embert, aki egy ukrán ultanacionalista szervezetet vezetett, és akinek nagy szerepe volt abban, hogy az oroszokkal jó viszonyt ápoló Viktor Janukovics ukrán államfő nemrég megbukott. Az oroszok egy ideje körözték.
Vágólapra másolva!

Meggyilkolták a Jobboldali Szektor nevű ukrajnai ultranacionalista szervezet egyik vezetőjét – jelentette az ukrán média.

Olekszandr Muzicskót a nyugat-ukrajnai Rivnében ölték meg, keddre virradóra. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint két gépkocsi elvágta a férfi autójának útját, majd a támadók a saját autójukba tuszkolták a férfit. Olesz Donij parlamenti képviselő azt mondta, hogy Muzicsko testét később kidobták az autóból: kezét hátrabilincselték, és két lövést adtak le szíve tájékára. Más hírek szerint a férfit főbe lőtték.

Olekszandr Muzicsko az oroszbarát Viktor Janukovics ukrán államfő márciusi megbuktatásában tevékeny szerepet vállaló Jobboldali Szektor nyugat-ukrajnai "koordinátora" volt, és ragadványnevén, Szasko Bilijként ismerték Ukrajnában.

A botrányos jelenetei miatt került az internetes portálok vezető híreibe. Egyszer fegyverrel, terepszínű ruhában jelent meg és tartott szónoklatot a rivnei megyei önkormányzat elnökségének ülésén, máskor pedig megütött egy rivnei ügyészt, azt vetve a szemére, hogy rosszul nyomoz egy meggyilkolt nő ügyében.

A férfi botrányos és félelemkeltő megnyilvánulásaival előszeretettel foglalkozott az orosz média, rajta mutatva be, hogy milyenek az ukrán radikálisok.

Az orosz hatóságok nemzetközi körözést adtak ki Muzicsko és a Jobboldali Szektor más vezetői ellen a csecsenföldi háborúban való részvételük miatt. Muzicskót azzal vádolták, hogy több mint húsz orosz katonát ölt meg az Észak-Kaukázusban.