Putyin Steven Seagallal indítja újra a szovjet fitnesz programot

Vágólapra másolva!
Putyin az orosz oligarchák kedvenc filmsztárjával reklámozza az edzésprogramot, amit Sztálin is nagyon kedvelt. Putyin azt szeretné, ha az oroszok olyan kemények lennének, mint Steven Seagal.
Vágólapra másolva!

Elég kemények az oroszok? Lehet, de keményebbek is lehetnének. Akár annyira, mint Steven Seagal. A Washington Post szerint ezen a gondolatmeneten haladva találta ki Vlagyimir Putyin, hogy újra elindítja a „Munkára és védelemre kész” elnevezésű, szovjet edzésprogramot. Szerinte az edzésterv megtanítaná az oroszokat, hogy kiálljanak önmagukért, a családjukért, és végső soron a hazáért.

A program eredetileg 1931-ben született. Sztálin rajongott érte, mert megfelelő módszernek tartotta arra, felkészítse az oroszokat a munkára és a haza védelmére. A diákok rendszeresen felméréseket teljesítettek az iskolákban és egyetemeken: futottak, úsztak, síeltek, kötelet másztak, és azt is gyakorolták, hogyan kell kézigránátot hajítani (ezt a gyakorlatot eltörölték, miután felbomlott a Szovjetunió).

A Szocsi Olimpián Oroszország nyerte a legtöbb (33) érmet, Putyin ezeken a sikereken felbuzdulva szeretné újraindítani az edzéstervet: „Az Olimpián és a Paralimpián egyértelművé vált, hogy a világsportok vezetőivé válunk. (…) Most azon gondolkodunk, hogyan tudnánk az állampolgárainkat meggyőzni arról, hogy rendszeresen járjanak fizikai edzésekre” – mondta Putyin.

A program népszerűsítésében különleges segítője is van az elnöknek: Steven Seagal, akinek a filmjeit még mindig imádják az orosz oligarchák. Seagal legutóbb egy új építésű sportközpontot látogatott meg Putyinnal, ahol a zászlót lengető gyerekek körgyűrűjében állva néztek végig egy harcművészeti bemutatót. Azt nem lehet tudni biztosan, hogy pontosan hogyan alakult ki a Seagal és Putyin közötti baráti viszony, de az hatvankét éves akciófilm-sztár elismerően nyilatkozott az orosz elnökről: „Elég jól ismerem őt ahhoz, hogy elmondhassam, ő az egyik legnagyobb vezető a világon”.