Törött borotvapengével támadtak a stewardessekre a Budapestre tartó repülőn

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre a Lufthansa Münchenből Budapestre tartó repülőjárata, miután az egyik utas egy törött borotvapengével megfenyegetett több légiutas-kísérőt. Három stewardess könyebben megsérült, a koszovói férfi a leszállás után a pilótákat is megfenyegette - tudta meg az Origo a Lufthansától.
Vágólapra másolva!

A Müncheni Repülőtér irányítása ma 11:30-kor értesítette a repülőtéri rendőrséget arról, hogy egy München – Budapest között közlekedő járat a fedélzeten kialakult veszélyhelyzet miatt visszafordult München irányába - írta az Origónak a Lufthansa. Egy 28 éves, koszovói nemzetiségű utas ugyanis röviddel a felszállás után rátámadt az egyik, 50 éves légiutas-kísérőre, majd a személyzet két másik tagjára. Mindhárom légiutas-kísérő könnyebb sérülést szenvedett. Az Airbuson 76 utas és hétfős személyzet tartózkodott.

A repülőgép 11:45-kor landolt a müncheni reptéren. Az utasok a 2-es terminálnál elhagyták a repülőgépet, a fedélzeten csak a pilóták és egy légiutas-kísérő maradt, akiket a 28 éves utas egy törött borotvapengével fenyegetett. Végül a reptéri rendőrség egy tolmács segítségével felvette a kapcsolatot az utassal, akit aztán ellenállás nélkül őrizetbe vettek.

Az utas a Lufthansa tájékoztatása szerint azt szerette volna elkerülni, hogy visszaszállítsák Magyarországra. A koszovói nemzetiségű férfi Magyarországon menedékkérelmi eljárás alatt áll, engedély nélküli utazott be Németországba, az utóbbi négy hetet pedig Passauban, egy fogdában töltötte. Kedden kíséret nélkül utazott volna vissza Magyarországra.

A német Bild információi szerint a koszovói Muslim H.n a gép hátsó részében utazott. Hirtelen ugrott fel a székről és a nyakánál ragadta meg a meglepődött légiutas-kísérőt. Eközben az egy centiméter széles és négy centiméter hosszú pengét a torkának szegezte, és a kezén megsebesített egy a kolléganője segítségére siető másik légiutas-kísérőt.

Többen sokkot kaptak

A német Welt magazin korábban arról írt, hogy a 28 éves koszovói férfi egy saját maga készítette vágóeszközzel fenyegette meg az egyik utaskísérőt, egy másik stewardess pedig eddig tisztázatlan körülmények között könnyebb sérülést szenvedett. A 76 utasból és hétfős személyzetből más nem sérült meg a gépen, de többen sokkot kaptak.

A német rendőrséga lapnak azt nyilatkozta, hogya 28 éves koszovói menekültet kiutasították Németországból, a férfi rendőrségi kíséret nélkül utazott Budapestre. Az újság szerint közvetlenül a gép startja után öntötte el a kiutasítása miatt a düh, és ekkor kezdte el fenyegetni a személyzetet.

A rendőrségi szóvivő a Weltnek azt mondta, hogy a férfi ellenállás nélkül megadta magát, azt pedig a bíróság fogja megvizsgálni, hogy a stewardess megfenyegetése túszejtésnek számít-e. Azt is hozzátette, hogy a korábbi sajtóhírekkel ellentétben az elkövető nem zárkózott be a fedélzeti WC-be.Korábban a német Bild napilap arról írt, hogy a férfi túszul ejtette a stewardesst, két másik légiutas-kísérőt is megsebesített, majd bezárkózott az egyikükkel a WC-be.

A Münchenből Budapestre tartó Lufthansa-járatot törölték.