Magyar lányokat kényszerítettek házasságra Angliában

2014.04.14. 17:39

A bevándorlási szabályok kijátszására magyar lányok és pakisztáni férfiak házasságát szervezte meg egy banda, amelyet most ítéltek el Nagy-Britanniában.

Magyar nők és pakisztáni állampolgárságú illegális bevándorlók álházasságának megszervezése miatt ítélték többévi börtönre egy magyar–pakisztáni társaság tagjait Angliában – közölte hétfőn a brit belügyminisztérium.

A társaságot egy magyar és két pakisztáni férfi irányította. Magyarországról három nőt csaltak Angliába, ahol tavaly pakisztániakkal kényszerítették őket álházasság megkötésére, amivel elvileg kijátszhatók a bevándorlási törvények. A három budapesti nő nem tudta, mi vár rá, amikor megérkezett Angliába.

A banda magyar tagját a brit belügyminisztérium hétfői tájékoztatása szerint négy és fél év börtönre ítélték, a két pakisztánira hat év három hónap, illetve három év szabadságvesztést róttak ki.

Nagy-Britanniában nem ez az első olyan álházassági büntetőügy, amely magyar állampolgárokat érint. Walesben három éve két magyar nőt tíz hónap, illetve fél év börtönre ítéltek, miután pénzért szerveztek álházasságot egy illegális bevándorlóval. Az akkor elítélt magyarok egyike 400 font (150 ezer forint) ellenében vállalta, hogy felségül megy egy pakisztáni fiatalemberhez, akinek a diákvízuma lejárt, és az álházassággal remélte meghosszabbítani nagy-britanniai tartózkodási engedélyét.

A másik elítélt magyar a szervező volt. A pakisztáni férfi 12 hónap börtönt kapott. A magyar "menyasszonyt" annak idején a házasságkötő teremből, fehér esküvői ruhájában vitték el megbilincselve, még mielőtt a frigy megköttetett volna.