Legalább négy szakadárt meglőttek Mariupolban

Vágólapra másolva!
Egy belügyminisztériumi bázist akartak elfoglalni.
Vágólapra másolva!

Négy Moszkva-barát szakadárt meglőttek Kelet-Ukrajnában, az Azovi-tenger partján lévő Mariupolban. A lázadók az RT hírügynökség jelentése szerint az ukrán belügyminisztérium egyik helyi épületét akarták elfoglalni, de az ott állomásozó katonák rájuk lőttek. Az RT közli azt is, hogy bár ők csak 4 sebesültről tudnak, eddig meg nem erősített jelentések 4 halottról és 12 sebesültről írnak.

A lázadók először a bázisuk elhagyására szólították fel a katonákat, erre - a lázadók elmondása szerint - tüzet nyitottak rájuk az épületből. Az épületet védő katonák eltévedt golyói a környék egyik lakóépületében is kárt tettek. A helyi média néhány hírében az szerepel, hogy a szakadárok Molotov-koktélokkal érkeztek az épület elfoglalására, de az RT azt írja, hogy erre egyelőre nincs bizonyíték, így az sem kizárt, hogy a lázadók teljesen fegyvertelenek voltak.

A szakadárok között az a hír terjedt el, hogy az incidensért provokátorok a felelősek. Többek elmondása szerint egy ismeretlen csoport állított be a szakadárok által megszállt városházára, és biztatni kezdték az ott lévőket a belügyminisztériumi épület elfoglalására.