Vilmos herceg és Katalin hercegnő éppen ausztráliai látogatásukat töltik fiukkal, György herceggel. A brit trónörökösi pár vasárnap reggel a húsvéti misét sydneyi anglikán katedrálisban hallgatta meg, majd a sydneyi állatkertbe mentek, hogy megnézzék a György hercegről elnevezett erszényesnyulat.

György herceg és György hercegForrás: AFP/David Gray

Az USAtoday beszámolója szerint a Taronga állatkertben olyan sokan akartak találkozni a családdal, hogy nem sokkal nyitás után be kellett zárni a kapukat, mert nem fértek be többen.

A hercegi pár sajtónyilatkozatai szerint György hercegnek tetszett az erszényesnyúl, Katalin még azt is elmondta az ausztrál lapok tudósítóinak, hogy a herceget inkább igyekeztek távol tartani az állattól, mert megpróbálta megmarkolni az erszényesnyúl füleit. „És ha egyszer megfogja, sosem ereszti el, mert elég erősen tud kapaszkodni” – tette hozzá Vilmos herceg.

Vilmos herceg egy zsiráffalForrás: AFP/David Gray

A Taronga állatkert korábban is komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy megmentsék a kihalástról az Ausztráliában honos erszényesnyulat. György hercegről is azért nevezték el az egyik példányukat, hogy világszerte nagyobb médiafigyelem irányuljon a fajra.