Észak-Korea nagyon úgy csinál, mintha atomot akarna robbantani

KIM Dzsong Un Észak-Korea
A Rodong Sinmun című újság által 2014. április 22-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (k) látogatást tesz egy légi egységnél egy meg nem nevezett helyszínen, Észak-Koreában.
Vágólapra másolva!
Dél-Koreából és Kínából is azt vették észre, hogy nagy a mozgás azon a területen, ahol korábban kísérleti atomrobbantásokat hajtottak végre. Obama hamarosan Dél-Koreába látogat.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai hadsereg jelentős tevékenységet észlelt annak a létesítménynek a közelében, ahol Észak-Korea korábban kísérleti atomrobbantásokat hajtott végre. A dél-koreai védelmi miniszter szerint a mozgolódás azt jelentheti, hogy Észak-Korea újabb robbantásra készül, vagy legalábbis el akarják hitetni, hogy hamarosan kísérleti atomrobbantást fognak végezni. A mozgolódást a kínai hadsereg is észlelte. A dél-koreai vezérkar elrendelte egy különleges csoport felállítását arra az esetre, ha Phenjan valóban végrehajtana egy föld alatti robbantást.

A készülődés oka lehet, hogy Barack Obama amerikai elnök pénteken Japánból kétnapos látogatásra Dél-Koreába érkezik, és Dél-Koreában feltételezik, hogy Észak-Korea valamilyen provokációval készül a látogatás idejére.

A Rodong Sinmun című újság által 2014. április 22-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú vezető látogatást tesz egy légi egységnél egy meg nem nevezett helyszínen, Észak-Koreában. Forrás: MTI/EPA/YONHAP/Rodong Sinmun

Észak-Korea eddig három föld alatti kísérleti atomrobbantást végzett, 2006 és 2009 után legutóbb 2013. febrárjában.