Már 104 holttestet emeltek ki a koreai kompból

Vágólapra másolva!
A búvárok attól félnek, hogy a mélyben lévő holttestek a felismerhetetlenségig károsodnak.
Vágólapra másolva!

Száz fölé emelkedett a múlt heti dél-koreai kompbaleset halálos áldozatainak hivatalos száma az ország parti őrségének keddi tájékoztatása szerint.

Az eddig kiemelt holttestek száma 104. További 198 utast még keresnek, bár arra nincs remény, hogy közülük bárki is életben van. A katasztrófát 174-en élték túl.

A kutatást az utóbbi időszakban a hajó harmadik fedélzetén lévő éttermére összpontosítják, ahol a feltételezések szerint sokan tartózkodtak a katasztrófa idején. A komp ötszintes volt.

A mentésben több száz búvár dolgozik, ők azonban attól tartanak, hogy a holttestek az idő múltával a felismerhetetlenségig károsodnak a vízben. Még több idő elteltével, a tetemek felbomlanak odalent - mondták.

Pak Gun Hje dél-koreai elnök hétfőn élesen bírálta a hajó kapitányát és legénysége néhány tagját az utasok mentése során elkövetett hibákért, és viselkedésüket gyilkossághoz hasonlította.

A szerdai katasztrófa okát még mindig nem tudták kideríteni, de egy feltevés szerint a komp túlságosan éles és gyors fordulót vett, és e manőver nyomán felborult és elsüllyedt. A gyanú szerint a kapitány egy kevésbé tapasztalt tengerészre bízta a hajó irányítását, és ráadásul felügyelet nélkül magára hagyta a hajóhídon.