Egy afgán rendőr lelőtt három amerikai orvost Kabulban

Vágólapra másolva!
Egy afgán rendőr a közeli ellenőrzőpontot elhagyva bement egy kórházba Kabulban, és megölt három amerikai orvost. Az elmúlt hónapokban sorra támadják meg a külföldieket Afganisztánban.
Vágólapra másolva!

Kabul egyik kórházában egy afgán rendőr tüzet nyitott amerikai orvosokra, közülük hármat megölt – írta az LA Times.

A Cure International Hospital of Kabul egy 100 ágyas kórház, amely 37 ezer beteget, főleg afgánokat lát el évente. Kifejezetten sürgősségi, illetve szülészeti és gyerekgyógyászattal foglalkoznak. A kórházat a Cure keresztény jótékonysági szervezet tartja fenn.

Az amerikai követség nyilvánosságra hozta a hármas gyilkosság tényét, de részletekkel nem szolgáltak. A helyi biztonsági személyzettől azonban úgy tudni, a rendőr az egyik közeli ellenőrzési ponton szolgált. 9.30-kor érkezett a kórházba a látogatói bejáraton, és lövéseket adott le egy orvosra, aki három kollégáját üdvözölte. A támadót lefegyverezték, és közben ő maga is megsérült, de nem halt meg – a kórházban ápolják.

Az egyik áldozat gyerekorvos volt, aki hat éve dolgozott a kórházban. A gyógyítás mellett afgán orvosok képzésével is foglalkozott.

Két héttel korábban egy afgán rendőr két külföldi újságírót ölt meg, januárban egy külföldiek által gyakran látogatott libanoni éttermet támadtak meg, a múlt hónapban pedig kilenc embert öltek meg egy kabuli luxushotelben. Támadók megpróbáltak betörni egy keresztény óvodába is, de a biztonságiak megakadályozták őket.