Oroszország 50 tűzoltóautót adott ajándékba Észak-Koreának

Vágólapra másolva!
Egy orosz küldöttség három napra Észak-Koreába utazott.
Vágólapra másolva!

Oroszország ötven korszerű tűzoltóautót ajándékozott hétfőn az észak-koreai kormánynak. Az ünnepélyes átadási ceremóniát a phenjani Három Forradalom Kiállítóközpontja előtti téren rendezték. Részt vett rajta egy orosz állami küldöttség Jurij Trutnyev orosz miniszterelnök-helyettesnek, az orosz elnök teljhatalmú távol-keleti szövetségi körzeti megbízottjának vezetésével.

Az orosz küldöttség háromnapos hivatalos látogatásra érkezett hétfőn az észak-koreai fővárosba, ahol politikai és gazdasági-kereskedelmi tárgyalásokat folytat észak-koreai vezetőkkel.

A küldöttség tagjai megkoszorúzzák a koreai népet a japán megszállás alól felszabadító szovjet hadsereg tiszteletére emelt emlékművet, majd ellátogatnak a Phenjanban észak-koreai állami költségvetési pénzekből épült ortodox Szentháromság-székesegyházba, amelynek építését még Kim Dzsong Il észak-koreai elnök (1941-2011) kezdeményezte 2002-ben.

Moszkva és Phenjan az utóbbi időben erőteljesen fejlesztik gazdasági kapcsolataikat. A két ország közötti együttműködésben fontos szerepet játszik a vasúti összeköttetés fejlesztése és az észak-koreai vasúti infrastruktrúra korszerűsítése.