Barátnője szakított Harry herceggel

harry herceg cressida bonas
Britain's Prince Harry (2-L) and British socialite Cressida Bonas (3-L) watch the match during the Six Nations International rugby Union match between England and Wales at Twickenham, West London on March 9, 2014.
Vágólapra másolva!
Nyomasztotta a lányt a királyi ház, nem akarta elveszíteni a függetlenségét.
Vágólapra másolva!

Szakított Harry herceggel a barátnője. A 25 éves Cressida Bonas kedden adta ki végleg a 29 éves herceg útját. Az okokról és a szakítás módjáról eltérnek a beszámolók. A Sun, a legnagyobb brit bulvárlap szerint Cressida és Harry – II. Erzsébet királynő unokája, Vilmos herceg öccse, aki jelenleg a negyedik a brit trónutódlási sorban – összeveszett kapcsolatuk jövőjén. A Daily Mail című konzervatív napilap ugyanakkor úgy tudja, hogy nagyon baráti módon váltak el.

Harry és Cressida Forrás: AFP/Glyn Kirk

A brit sajtó hónapok óta eljegyzésük bejelentésének időpontját találgatta. E spekulációkat látszott alátámasztani, hogy Cressida Bonas nemrégiben eltölthetett egy hétvégét Harryvel II. Erzsébet királynő téli rezidenciáján, az angliai Sandringham kastélyában. Az erről annak idején nyilatkozó források szerint ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy Cressida és Harry kapcsolata megkapta az uralkodói jóváhagyást, és innentől nem lett volna akadálya a frigynek. A szokásjog alapján ugyanis meghívást csak olyan hercegi barát vagy barátnő kap a királynő valamely hivatalos rezidenciájára, akit a királyi család elfogad majdani hitvesként.

A Sun szerint a szakítás előzményeként Cressida Bonas kérdőre vonta Harryt, hogy milyen élet várna rá, ha feleségül menne hozzá, amire a herceg azt válaszolta, hogy akkor Cressidának semmi gondja nem lenne többé az életben, ő viszont éppen ezt nem akarja, mivel "ádázul őrzi függetlenségét", és "nem szereti a potyázást". A Sunnak nyilatkozó bennfentesek szerint nem biztos, hogy Harry és Cressida kapcsolata végképp a múlté, állítólag még gondolkodnak azon, hogy menthető-e a kapcsolat.

Cressida Bonast és Harryt Eugénia hercegnő – András hercegnek, a királynő másodszülött fiának leánya – mutatta be egymásnak két éve. A kapcsolat azonban csak lassan bontakozott ki, mivel Cressida egybehangzó brit sajtóértesülések szerint már akkor is tartott attól, hogy a királyi család tagjává váljon. Később azonban állítólag túltett e félelmein, és kész lett volna Harry oldalán az oltár elé vonulni, bár eljegyzésről és esküvőről hivatalosan soha nem esett szó.