Szabadon engedték az embert, akit elfelejtettek börtönbe vinni

Vágólapra másolva!
Jó magaviselet miatt szabadon engedtek egy férfit az Egyesült Államokban 10 hónap börtönbüntetés után. Megtanult jól viselkedni az alatt a 13 év alatt, amíg a hivatalok elfelejtették, hogy be kéne őt osztani az egyik börtönbe.
Vágólapra másolva!

Cornealious Anderson 22 éves volt, amikor 2000-ben fegyveres rablásért börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet jogerős volt, azt mondták neki, hogy várjon a parancsra, hogy melyik börtönbe kell bevonulnia.

Anderson hazament és várt. Az utasítás nem jött, úgyhogy tovább várt. Közben megházasodott, elvált, újra megházasodott, három gyereke is született, a helyi gyülekezet és a sportcsapat önkéntese lett, és több vállalkozásba is belefogott. De a parancs nem jött.

A BBC szerint nem jött egészen 2013 júliusáig, amikor Anderson elvileg letöltendő büntetése a végéhez közeledett. A Missouri Büntetésvégrehajtási Intézet egyik munkatársának feltűnt, hogy a büntetés valójában el se kezdődött. Kiküldték a rendőröket, akik 13 évvel az eredeti kezdési időpont után letartóztatták Andersont.

Hétfőn jó magaviseletéért szabadon engedték 10 hónap letöltött börtön után. "Ön jó apa, jó férj és jó adófizető volt. Ez arra enged következtetnem, hogy ön jó ember, egy megjavult ember" - mondta a bíró, aki a szabadon engedéséről döntött.

Anderson azt állítja, soha nem tagadta le múltját, de sikerült megújítania jogosítványát, és még a szavazási regisztrációját is. Azt mondta, a hatóságok elől nem titkolta el, hogy elítélték, sőt volt, hogy ő emlékeztette őket.