Nyolc hónapot kapott az afrikai nőket Angliába csempésző magyar sofőr

Vágólapra másolva!
A férfi megtévesztette a hatóságokat, el akarta tussolni az ügyet, később arra hivatkozott, hogy a főnöke utasításait követte. Mivel a vizsgálati fogságban már letöltötte a kiszabott büntetést, szabadon távozhatott.
Vágólapra másolva!

Egy angol bíróság 8 hónap börtönre ítélte azt a magyar sofőrt, aki 12 illegális bevándorlót tett ki a kamionjából Cambridge-ben - írja egy helyi hírportál. A férfi akkor bukott le, amikor az angol városhoz közeli egyik autópálya parkolóban az afrikai nők kiszálltak a raktérből, és megpróbáltak a környéken elmenekülni. A szemtanúk bejelentése alapján kiérkező rendőrök nyolc nőt elfogtak, négyet azonban azóta sem találnak. A sofőr akkor azzal védekezett, hogy a nők nem szállhattak ki az ő kamionjából, hiszen a szállítmányt a szigetországba való belépéskor ellenőrizték, és a papírok rendben vannak. A rendőr azonban feltételezte, hogy a dokumentumokat meghamisították, ezért letartóztatta a 26 éves férfit.

A későbbi meghallgatás során a sofőr azt vallotta, hogy Olaszországból hozta a rakományt, de csak Angliában vette észre a visszapillantó tükörben, hogy a pótkocsi ponyváját kivágták. Vallomása szerint ekkor felhívta a főnökét, aki arra utasította, hogy álljon meg, és ha van valaki hátul, akkor engedje ki, de ne értesítse a rendőrséget. Miután ezt megtette, átírta a rakomány papírjait, megpróbálta megtéveszteni a rendőröket és eltussolni az ügyet.

A férfit az ítélet után szabadon engedték, mivel a vizsgálati fogságban már letöltötte a kiszabott büntetést, az afrikai nőket pedig kitoloncolják.