Egy szudáni bíróság halálra ítélte azt a 27 éves nőt, akit azzal vádolnak, hogy elhagyta az iszlám hitet, mert férjhez ment egy keresztény férfihoz. A nő nyolcadik hónapos terhes, és a verdikt szerint a szülés után kell majd a büntetést megkapnia, vagyis először megkorbácsolják, majd felakasztják.

A szudáni nő apja muzulmán vallású, de anyja kereszténynek nevelte. A bíróság három napot adott arra, hogy megtagadja a keresztény vallást, és visszatérjen az iszlámhoz, ezt azonban nem volt hajlandó megtenni. Vallomásában azt mondta, mindig is keresztény volt, és sosem hagyta el a hitét. A kirótt büntetés a keresztény házasságért 100 korbácsütés, az iszlám megtagadásáért pedig akasztás – írja a Telegraph.

A döntés ellen az ügyvéd fellebbez, a nemzetközi jogvédő szervezetek pedig egyhangúan elítélik az esetet. Az Amnesty International szerint: „Gyűlöletes, és eleve soha szóba sem szabadna, hogy jöhessen az, hogy egy nőt halálra lehet ítélni a hitének megválasztása miatt, és korbácsolásra, amiért egy másik valláshoz tartozó férfihoz ment feleségül."