Lezuhant a laoszi védelmi miniszter repülőgépe

Vágólapra másolva!
Az ország kormányfőhelyettese, egy másik miniszter és egy polgármester is a katonai repülőn utazott. A sorsukról ellentmondásosak a hírek. 
Vágólapra másolva!

Az ország védelmi miniszterével és más magas rangú tisztségviselőkkel a fedélzetén lezuhant egy katonai repülőgép szombaton Laoszban. Laoszi hadügyminisztériumi források szerint a gép egy AN74TK-300D típusú orosz gyártmány. A repülő helyi idő szerint reggel, nem sokkal a landolás előtt zuhant le az ország északkeleti Sziangkhuang tartományában, ahová a küldöttség egy katonai megemlékezésre utazott a fővárosból, Vientiánból.

A gépen tartózkodó emberek, a halottak és a túlélők számáról szóló hírek ellentmondásosak. Egyes hírek szerint 22-en lelték halálukat, a túlélők száma három. A laoszi állami televízió szerint eddig öt holttestet találtak. Megint más források úgy tudják, hogy a gépen mindössze 14-en voltak.

A fedélzeten tartózkodott a laoszi védelmi miniszter, az ország kormányfőhelyettese, Duangcsaj Phicsit és felesége, valamint a közbiztonságért felelős miniszter, Thongban Szengaphon és Vientián polgármestere is.

A laoszi kormány hivatalosan egyelőre nem erősítette meg a baleset hírét, a thaiföldi külügyminisztérium - amelyet a tárca közlése szerint a szomszédos ország hatóságai értesítettek a történtekről - viszont beszámolt a szerencsétlenségről.