A Boko Haram megint lecsapott

Vágólapra másolva!
Most ötvenen haltak meg, amikor a szervezet szalmatetős sárkunyhókat gyújtott fel.
Vágólapra másolva!

Kedd éjszaka óta közel ötven halálos áldozatot követeltek a Boko Haram iszlamista szervezet újabb támadásai Nigériában.

A szélsőségesek három északkelet-nigériai településre csaptak le. Ezek közül az egyik Chibok város közelében található, ahonnan áprilisban több mint kétszáz diáklányt raboltak el. A helyi lakosok egyike azt mesélte: a bozótban rejtőztek el, és onnan nézték végig, amint a fegyveresek felgyújtják szalmatetős sárkunyhóikat.

Az utóbbi napokban elkövetett merényletek áldozatainak száma a kétszázhoz közelít Nigériában. Kedden közel százhúsz ember vesztette életét két pokolgépes robbantásban Jos városának egy forgalmas, központi részén.

A Boko Haram a közelmúltban azzal keltett nemzetközi megrökönyödést, hogy elrabolt több mint kétszáz iskolás lányt, majd azzal fenyegetőzött, hogy eladja őket rabszolgának. Az iszlám állam létrehozásáért harcoló szervezet egyre kiterjedtebb terrorkampányt folytat Nigéria észak részén, csak az elmúlt hetekben háromszázan, az idén pedig már több mint kétezren haltak meg.

A diáklányok elrablásának hátteréről szóló cikkünket itt olvashatják, a Boko Haramról pedig ebből a korábbi cikkünkből tudhatnak meg többet.