Tíz évig tartottak fogva egy fiatal nőt Kaliforniában

Vágólapra másolva!
Még 2004-ben rabolta el egy férfi, aki később házasságra is kényszerítette.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban váratlanul előkerült egy fiatal nő, akit tíz évvel ezelőtt elrabolt, fogságban tartott, szexuálisan kihasznált, majd házasságra kényszerített egy férfi, akitől a lánynak egy gyermeke is született – közölték a hatóságok. A most 25 éves nőt 2004-ben, 15 éves korában rabolta el a ma 41 éves Isidro García a kaliforniai Santa Anában. A férfit őrizetbe vették.

García a lánynak új nevet adott, bezárta a háza garázsába, fizikai és érzelmi kényszert alkalmazva megakadályozta a szökését, 2007-ben pedig házasságra kényszerítette. A nő 2012-ben egy gyermeket is szült tőle.

A nő maga jelentkezett a rendőrségen és mondta el a történetét, miután megtalálta nővérét a Facebookon. Éppen egy évvel ezelőtt hasonló eset rázta meg az amerikai közvéleményt. Akkor a rendőrség szabadított ki Clevelandben három fiatal nőt, akiket egy évtizeddel korábban egy férfi elrabolt, majd bezárva tartott és szexuálisan kihasznált. Az egyik áldozatnak végül sikerült megszöknie és riadóztatnia a rendőrséget. Az 53 éves emberrablót több mint ezeréves börtönbüntetésre ítélték, de egy hónap elteltével felakasztotta magát a cellájában.